Llibres a llegir abans de visitar…

Escriure, llegir i viatjar són les meves grans passions. M’encanta connectar la lectura amb els viatjes. No només amplia el que llegeixo, sinó que m’ajuda a conèixer la meva destinació de viatge abans d’arribar-hi. Les meves eleccions inclouen guies de viatge, biografies i ficcions.

 

Abans d’iniciar qualsevol viatge, sempre intento buscar més d’un llibre per llegir abans de marxar o per endur-me’l amb mi durant el viatge i així per poder conèixer millor el lloc i la seva gent. No només parlo de llibres de viatges o guies turístiques. També busco bones novel·les o llibres de poesia, biografies, etc., en resum, literatura que em permeti conèixer l’ànima del poble que habitaré encara que sigui per pocs dies i poder-me així submergir en la cultura i la seva gent, el seu passat i present.

En què em baso per fer la tria?

  • Clàssics o llibres referents dins el cànon de la seva literatura: Llibres considerats clàssics en aquest país o que la majoria de la gent del país coneix i/o ha llegit.
  • Sobre una persona/lloc/esdeveniment important. Sempre intento llegir algun llibre que em permeti tenir una idea d’una persona destacada, una ciutat o un esdeveniment històric sobre el lloc que visito.
  • Lectura de no ficció que m’introdueixi en la cultura i història del lloc. La lectura del llibre proporciona una millor comprensió de com pensa i es comporta la gent d’un país.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

caCAT