Monogràfic: Lucy Maud Montgomery

lm-montgomerys-original-anne-of-green-gables-manuscript-avai_fkoK3kp.jpg

LUCY MAUD MONTGOMERY

Si alguna autora havia d’inaugurar aquesta secció de monogràfics al web, havia de ser l’escriptora amb qui vaig aprendre i enamorar-me de la traducció: Lucy Maud Montgomery.

Avui en dia, l’Illa del Príncep Eduard rep anualment milers de visites que serien inimaginables sense el personatge mític de l’Anna Shilrey. Així doncs, Lucy Maud Montgomery, tot i ser l’autor d’una vintena de novel·les, més de cinc-cents relats, dos reculls de poemes i nombrosos assajos i deu volums escrits a mà corresponents als seus diaris, va situar aquest petit tros de terra al mapa literari mundial gràcies a la seva primera novel·la publicada al 1908, Anna de Teules Verdes.

L. M. Montgomery va néixer el 1874 a Clifton (l’actual New London), a l’Illa del Príncep Eduard (Canadà). Tanmateix, després de quedar òrfena de mare, va traslladar-se a Cavendish, on va créixer sota la tutela dels avis materns, ja que el pare va desaparèixer per refer la seva vida amb un altre matrimoni.

Com aquest fet, tota la seva obra és plena de trets autobiogràfics. L‘escriptura la va acompanyar tota la vida, ja des de petita es passava el dia llegint, jugant amb amics imaginaris i escrivint contes. I com la seva immortal protagonista, l’autora també adorava crear poemes tràgics i omplir les seves creacions de llegendes. I així va continuar durant l’edat adulta, entre les hores lliures, després de treballar com a mestra.

Montgomery va gaudir d’un gran èxit en vida i alhora això li permeté aconseguir canviar, gràcies a les seves històries amb personatges femenins independents, astuts i indomables, la vida de moltes dones canadenques de la seva època.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

caCAT